LUPTE SENZAŢIONALE ÎN CUŞCĂ. Moldoveanul Valeriu Mircea a cucerit centura de campio

LUPTE SENZAŢIONALE ÎN CUŞCĂ. Moldoveanul Valeriu Mircea a cucerit centura de campio

 

LUPTE SENZAŢIONALE ÎN CUŞCĂ. Moldoveanul Valeriu Mircea a cucerit centura de campion


Luptătorul moldovean Valeriu Mircea a cucerit centura de campion în categoria de greutate de până la 66 de kilograme la turneul de arte marţiale mixte "Eagles Fighting Championship - 11" de la Chişinău.

Mircea a câştigat în doar 53 de secunde finala în faţa conaţionalului Andrei Barbăroşă. 

" Sunt mândru de mine, pentru că ştiu că pot, lucrez mult asupra mea şi vreau să ajung la un nivel foarte înalt. O să ajung acolo unde vreau", a spus luptătorul MMA, Moldova, Valeriu Mircea. 

" Urmează să lupt la 70 de kilograme, cum am şi spus. Jvirblia, eu vin după centură! Fii pregătit! " 

Turneul desfăşurat aseară la Sala Polivalentă a avut şi alte lupte încheiate cu knockout-uri senzaţionale. Invincibilul Alexandr Romanov l-a demolat pe brazilianul Sergio Freitas în prima rundă a duelului din categoria supergrea. Sportivul moldovean a obţinut a 11-a victorie consecutivă în cuşca MMA. 

" Când după mine se închide uşa cuştii, e ca în luptele gladiatorilor - doi ies în ring, pe nisip, însă doar unul poate ieşi de acolo de sine stătător", a spus luptătorul MMA, Moldova, Alexandr Romanov. 

Un alt moldovean, Luca Poclit l-a învins în prima rundă pe brazilianul Flavio Pina De Sousa, într-o luptă a categoriei de până la 77 de kilograme. 

" Lupta a fost uşoară pentru că eu m-am pregătit foarte mult, am muncit pentru a-mi demonstra că sunt cel mai bun în categoria de 77 de kilograme. ", a spus  luptătorul MMA, Moldova, Luca Poclit. 

În singura luptă feminină, moldoveanca Donna Cheli a fost învinsă de rusoaica Anna Rudenko. 

" Ea e încă foarte tânără. Mai are de învăţat multe şi va deveni o luptătoare foarte bună", a spus luptătoarea MMA, Rusia, Anna Rudenko.

Victorii au mai obţinut moldovenii Mihail Sîrbu şi Dumitru Capmari. În total, la turneu s-au disputat 16 lupte. 

" Luptătorii au demonstrat că sunt de talie mondială. Au fost lupte la limită, lupte la care nu ne-am aşteptat că se vor încheia repede sau aşa cum s-au încheiat", a spus preşedintele FEA, Dorin Damir.  

Următorul turneu de MMA "Eagles Fighting Championship" va fi organizat de Asociaţia FEA în vară, în una dintre ţările europene.